+31 045 631 7070

Het Stadion

Het Parkstad Limburg Stadion is een voetbalstadion in de gemeente Kerkrade dat in augustus 2000 werd geopend. Het stadion is gelegen in de gelijknamige regio, een samenwerkingsverband tussen zeven Limburgse gemeenten. Het stadion heeft een capaciteit van 19.979 zitplaatsen, 2.500 business-seats en 24 skyboxen. Het is voornamelijk bekend als thuisstadion van voetbalclub Roda JC Kerkrade (ter vervanging van Stadion Kaalheide), maar wordt ook gebruikt voor concerten zoals het WMC en andere evenementen.

Het Parkstad Limburg Stadion dankt zijn naam aan de regio waar het is gebouwd, Parkstad. Het Parkstad Limburg Stadion werd voor een deel betaald door de twee grootste gemeenten in die regio, Heerlen en Kerkrade. Laatstgenoemde gemeente is eigenaar van het stadion. Al tijdens het seizoen 1993-'94 bestonden er plannen voor een nieuw voetbalstadion. In eerste instantie hoopte Roda JC Kerkrade een nieuw stadion te kunnen bouwen bij de start van het seizoen 1996- '97.

Door onenigheid tussen de gemeenten Kerkrade en Heerlen over de locatie van het stadion - Heerlen wilde het Roda JC-stadion graag binnen zijn gemeentegrenzen - moest Roda JC zijn wedstrijden blijven spelen op Sportpark Kaalheide, dat echter niet meer voldeed aan de moderne eisen. Roda JC's berekeningen gingen in eerste instantie uit van een stadion met 14.000 overdekte zitplaatsen en enkele honderden staanplaatsen. Uiteindelijk werd het stadion met 20.000 plaatsen een stuk groter. In 1998 leek Roda JC groen licht te hebben voor de bouw van het nieuwe stadion, ontworpen door architect Jan Dautzenberg. Het stadion zou verrijzen op het industrieterrein De Locht in Kerkrade.
Bij het stadion zou tevens een bouwmarkt (Hornbach) gebouwd worden. Bezwaarmakers tekenden echter opnieuw beroep aan, waardoor de bouwstart werd uitgesteld. In juni 1999, zes jaar nadat de eerste plannen bekend werden, mocht de club eindelijk beginnen met het verwezenlijken van een langverwachte droom. In september 1999 ging de eerste van de in totaal 852 palen de grond in. De naam van het stadion werd bekendgemaakt in februari 2000: Parkstad Limburg Stadion. In de zomer van 2000 werd het nieuwe stadion opgeleverd. Het Parkstad Limburg Stadion is een prachtig stadion en een geweldige plek voor jong en oud. Wij bieden voor zowel de particulier als de zakelijke klant een tal van mogelijkheden. Een rondleiding, een wedstrijd op ons speelveld, een vergadering of een evenement op maat. Wij kunnen het allemaal!

onze partners