+31 045 631 7000 - doorkiesnummer 2

TRAINING terug

 
 
Topprestaties komen niet aanwaaien, dit vereist veel training, oefening, ontwikkeling en motivatie. Termen die bij topsport onmisbaar zijn maar ook binnen het bedrijfsleven niet weg te denken zijn. Voor het geven van een training zijn lef en kennis noodzakelijk. Het volgen van een training vereist daarentegen concentratie en motivatie. Het geven/volgen van een training vraagt om een prikkelde en enthousiasmerende omgeving, veel beter dan een voetbalstadion wordt het niet. Leer en motiveer in het Parkstad Limburg Stadion, want prestaties worden bij ons ook buiten het veld geleverd. Lees snel verder welke traningen wij aanbieden en wat je wilt verbeteren binnen het team:
 • Attractive Attraction - Professioneel presenteren
 • Backpacken - Adviesrol
 • Beach Holiday - Conflictbeheersing
 • Desert Expedition - Zelforganisatie
 • Dive Experience - Persoonlijke kwaliteit
 • Drop Zone - Intervisie
 • Feedback Travel - Feedback en reflectie
 • Golf Clinic - Besluitvorming
 • Jungle Tour - Persoonlijk leiderschap
 • Language Course - Gesprekstechniek
 • Project Journey - Project Performance
 • Sailing Ship - Individuele Coaching
 • Team Adventure - Teamrollen & teameffectiviteit
 • Winter Wonderland - Effectief vergaderen & werkoverleg

Attractive Attraction - Professioneel presenteren
Stap in de heerlijke ongedwongen wereld vol fantasie en actie. Laat je meevoeren in een zweem van betovering en beweging. Dein mee op muziek en ontdek wanneer jouw adrenalinepeil bij de langste achtbaan die er bestaat, plotsklaps naar je hoofd stijgt. Hier draait het om ontspanning, plezier en beleving. Als gast word je uitgedaagd door vrolijke, leuke en spannende attracties. Dit maakt het park tot een uitzonderlijke wereld waardoor je, door de rondlopende fantasiefiguren, het idee krijgt dat deze wereld echt bestaat. Tenslotte is deze gecreëerd zodat je er graag verblijft. Alle zintuigen worden geprikkeld. Zo binden en boeien we je tot dat je aan het einde van de dag het park weer verlaat om misschien na een welverdiende nachtrust de dag erna weer terug te komen. Maar dat je terugkomt staat vast. Want het wordt een onvergetelijke beleving.

Beleef bij jouw bezoek aan dit attractiepark hoe je:
 • Leert spreken voor een groep in combinatie met presenteren
 • De toehoorders pakt en meeneemt in jouw verhaal
 • De impact vergroot als je de focus verlegt van wat je zegt naar hoe je het zegt
 • Materialen, hulpmiddelen en ideeën creatief kunt inzetten
 • Doeltreffend presentaties inricht
 • Jouw eigen presentatie checkt en steeds verbetert
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 2 dagen (2e dag is gericht op jouw presentatievaardigheden i.c.m. een presentatie)

Backpacken - Adviesrol
Het geeft een fantastisch gevoel van vrijheid, reizen op de bonnefooi. Je rugzak pakken, een vliegticket boeken en misschien een accommodatie voor de eerste nacht en verder zie je het wel. ’s Ochtens weet je nog niet waar je ’s avonds slaapt en je reist helemaal op je gevoel. Wil je langer blijven, dan blijf je langer. Heb je het gezien, dan trek je verder. Je wordt niet op een bepaald tijdstip op het volgende adres verwacht. En gedurende de dag ga je weleens nadenken over waar je wilt slapen. Vrijheid, blijheid! Maar wat als activiteiten vooraf geboekt moeten worden of er geen geschikte accommodatie vrij is?
 
Veel adviestrajecten zijn reizen op de bonnefooi. De adviseur wordt op pad gestuurd of gaat op pad met het beeld van ‘op hoop van zegen’. Soms neemt de opdrachtgever jouw advies niet serieus of lijkt hij zelfs het advies niet te willen horen. Wederzijds groeit de onwil, weerstand en onbegrip. Vreemd? Die vrijheid heeft natuurlijk z’n charme maar wil je meer rendement halen uit deze vorm van reizen dan is een goede voorbereiding en afstemming met jouw reisgenoten belangrijk. Een goede adviseur maakt namelijk eerst de echte vraag bespreekbaar en stemt aanpak en resultaat af. Hoe graag je als adviseur ook jouw kennis en oplossingsgerichtheid wilt inzetten, geduld is een schone zaak. Effectief adviseren is geen kwestie van de juiste kennis hebben. Effectief zijn als adviseur vereist dat je bewust gebruik kunt maken van gedrag dat hoort bij de adviesrol.
 
Tijdens deze reis leer je essentiële vaardigheden:
 • Hoe maak ik de echte vraag bespreekbaar
 • Hoe bouw ik geloofwaardigheid op
 • Hoe lopen de hazen? Inschatten van het politieke krachtenveld
 • Hoe kan ik adviseren vanuit persoonlijke kracht
 • Hoe hou ik oog voor de relatie met de klant
 • Hoe hou ik de regie zonder te veel te sturen
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag

Beach Holiday - Conflictbeheersing
Ken je dat gevoel? Een hectische tijd achter de rug, het was weer veel te druk het afgelopen jaar. Er lag (te) veel op je bordje en je hebt het weer gered. Maar nu is het moment aangebroken, de koffers staan gepakt in de gang. Al maanden heb je ernaar uitgekeken, die welverdiende vakantie. Binnen een paar uur ben je op je favoriete, zonovergoten, bestemming. Eindelijk drie weken zon, zee, strand en rust…..
Maar dan slaat de twijfel toe. Je wilt een onvergetelijke vakantie, lekker aan het strand, boekje erbij. Dan komen de gedachten aan de vorige vakantie weer boven. Toen ging het niet altijd goed! Jij wil het liefste alles samendoen, dus ook tegemoetkomen aan ieders individuele wensen. Willen de anderen dat ook, hoe hou je iedereen tevreden? Toch misschien een compromis? Dus ook een keertje cultuursnuiven of iets sportiefs doen. Het kan wel hoor, maar je moet er mee leren omgaan. Wat is wijsheid in zo’n geval?
Leer hoe je deze welverdiende zonvakantie tot een succes kunt maken:
 • Leer de verschillende wensen en ideeën zien als een kans
 • Leer de momenten herkennen dat er spanningen ontstaan
 • Leer zelf constructief reageren op die spanningen
 • Leer hoe je, mocht het toch fout gaan, de situatie kunt ontspannen en oplossen
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag
 
Desert Expedition - Zelforganisatie
Een woestijn is meer dan een grote zandbak. Onvergetelijke vergezichten, betoverende valleien en bijzondere routes ontdek je tijdens “reizen op maat”. Onze groepsreizen zijn er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Over vervoer en verblijf hoef je je geen zorgen te maken, dat is prima geregeld. In de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Af en toe improviseren kan het reizen nog verrassender maken. We verwachten daarom een sportieve instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. Elke groepsreis biedt een persoonlijke sfeer en genoeg mogelijkheden voor individuele vrijheid. Onze deskundige en enthousiaste reisleiding staat voor je klaar maar je hebt ook de vrijheid om er zelf op uit te trekken. Met onze groepsreizen heb je immers meer te vertellen en organiseer je jouw reis op een manier zoals jij dat wil!
De wereld verandert in een sneltreinvaart. Met name bij de overheid, in de zorg en het onderwijs staan veel traditionele verhoudingen ter discussie. In organisaties komt steeds meer aandacht voor sociale thema’s als vertrouwen, samenwerken, diversiteit, eigen regie en participatie. Maar hoe organiseer je eigen verantwoordelijkheid en zelf initiatief nemen in teams? Wil je weten wat zelforganisatie écht is en hoe je ervoor zorgt dat het in de praktijk succesvol werkt? Je wilt die volgende stap zetten met je team? Boek dan deze interactieve groepsreis. Wil je ook echt aan de slag met jouw team dan kun je een tweede dag boeken waarin je een aanzet geeft tot een op maat gemaakt Team Ontwikkel Plan.

Na deze expeditie begrijp je:
 • De belangrijkste principes van zelforganisatie
 • De verschillen tussen ‘oud’ en ‘nieuw’ werken
 • Dat zelfsturing kan worden gezien als vorm van gedragsverandering
 • Dat zelfsturing ook te maken heeft met de structuur en cultuur waarin je samenwerkt
 • Dat er sprake is van onderlinge afhankelijkheid en samenwerking met anderen nodig is
Reisgezelschap:
Dag 1: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen. Het is mogelijk deze reis te boeken met jullie eigen afdeling of een projectteam.
Dag 2: Teaminschrijving. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van de eigen afdeling of een projectteam
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag (2e dag optioneel)

Dive Experience - Persoonlijke kwaliteit
Spring je mee in de fascinerende onderwaterwereld die onze zeeën verbergt? Ontdek het pallet van kleuren van een koraalrif. Zie de prachtigste vissen aan je voorbijzwemmen. Sta versteld van deze wonderwereld die normaliter aan jouw ogen onttrokken wordt. Je daalt af naar grote dieptes. Hierbij leer je jezelf kennen en met behulp van anderen krijg je inzicht in het gebruik van speciale apparatuur zoals zuurstofflessen en wetsuits. Je onderneemt deze reis nooit alleen. Je hebt elkaar nodig. Niet alleen voor je veiligheid, maar ook om op de mooiste plaatsen te komen. Tijdens de lessen leer je hoe je de uitrusting moet gebruiken, gevaarlijke situaties kunt vermijden, maar ook over getijden, gevaarlijke stromingen, flora en fauna en de plaatselijke hoogtepunten. Respecteren van de natuur en haar krachten is de reden om onze kennis hierover te delen. Zo wordt de onderwaterwereld jouw wereld waarvan je, samen met anderen, volop kunt genieten.

Deze dive-experience is er om:
 • Persoonlijke kwaliteiten en/of valkuilen te leren benoemen. Deze bewustwording is essentieel voor (persoonlijke) groei
 • Meer inzicht te krijgen hoe jouw kwaliteiten en valkuilen gezien worden door de ogen van andere reisgenoten
 • Ieders talent te zien en optimaal te benutten. Deze worden tijdens deze reis aangesproken
 • Nadruk te leggen op de onderlinge relaties binnen het team leren juist  worden tijdens dezehet team el voor (persoonlijke) groeie de boodschap overbrengtvoor het realiseren van meer groei en kwaliteit binnen het team
 • Inzicht te krijgen in veranderen. Mensen mogen er zijn. Onderlinge verschillen geven juist kleur aan een team
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Inschrijving vanuit jullie eigen team/projectteam. Deelnemers dienen elkaar te kennen. Een vereiste om deze reis te kunnen maken is dat iedereen de feedback travel heeft gemaakt
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 1 dag

Drop Zone - Intervisie
Dromen kan, maar echt vanuit de wolken naar beneden te duiken is wel andere koek. Ben eerlijk, je hebt er weleens over nagedacht wat het betekent om uit een vliegtuig springen. Je mee laten nemen op de thermiek, waarna jouw parachute opent en je weer voeten op aarde zet. Het moment dat je je vrij kunt voelen als een vogel is wonderbaarlijk. Nog mooier is in een groep leren parachutespringen en met elkaar, in de lucht, de prachtigste formaties maken. Gezamenlijk maak je je de technieken eigen die daarvoor nodig zijn. Je helpt en coached elkaar in het gebruik van materialen en checkt samen het sprongmanifest. Je stimuleert elkaar om deze ultieme sprong te doen. Jullie bedenken een formatie en de manier waarop je deze het beste kunt realiseren in de lucht. Jullie ondergaan met elkaar de instructies en de oefeningen. De middelen en de mogelijkheden bekijk je met de instructeurs en natuurlijk met elkaar. Alle opties worden belicht waarbij veiligheid en vertrouwen de basis vormen.

Wat brengt jullie deze sprong:
 • Een gestructureerde aanpak voor het vormgeven van intervisie met als kader de methode intercollegiaal consult
 • Leer dat deze zelfhulpmethode laagdrempelig is waardoor collegae elkaar kunnen helpen om werkproblemen op te lossen
 • Inzicht in individuele- en groepsrollen bij intervisie. Samen klaren we de klus
 • Een beroep doen op ieders deskundigheid als beroepsbeoefenaar en probleemoplosser. Dit gebeurt door het inbrengen van casuïstiek
 • Hoe intervisie het leren - leren bevordert; De creativiteit van de medewerkers vergroot
 • Om gaan met veiligheid en vertrouwen binnen de intervisieregels
 • Praktische ervaringen in zowel procesgericht als taakgericht structureren
 • Werkvormen combineren zodoende creëert men zelf ideeën om intervisie verder vorm te geven
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen. Het is ook mogelijk deze reis te boeken met jullie eigen team
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 1 dag opgesplitst in 2 dagdelen

Feedback Travel - Feedback en reflectie
Ga je binnenkort de uitdaging aan om de weg te vinden op jouw eigen ontwikkel pad? Ontdekken wat er nog allemaal in het verschiet ligt. Jouw avontuur start hier. Welke reis je ook maakt, de reis voorbereiden is de basis om van de ingeslagen weg een succes te maken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Zorgdragen dat alles in je koffer zit voor aanvang is één ding. Maar daarnaast is het van belang dat je een goede basis legt voor de reis die je aangaat. Of het nu is voor 1 dag of voor een langere rondreis, het maakt niet uit. Bereidt jouw trip en verblijf dan ook goed voor met praktische tips en informatie en je gaat straks zorgeloos op reis! In deze reisvoorbereiding zit alle praktische informatie die je nodig hebt.
Hoe spreek ik mensen in het betreffende land aan? Is aanspreken van elkaar noodzaak om mijn reiswensen te kunnen realiseren of mooie activiteiten te ontdekken en te boeken. De wijze waarop, dient zoveel mogelijk eenduidig te worden uitgedragen om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen. Feedback reikt dan ook verder dan alleen geven. ‘Inheemse’ bevolking zal mij ook mogen aanspreken en mag me uitdagen om betere keuzes te maken die mijn reis nog intenser maken.

Wat komt er zoal voorbij tijdens deze reis?
 • Tijdens deze reis ervaar je wat het is om feedback te geven en te ontvangen(oeien e.nlerlegd van wat je zegt naar hoe je de boodschap overbrengt
 • Een juiste feedbackhouding bevordert een goede communicatie en daarmee ‘werkrelatie’
 • Feedback is samen praten over houding en gedrag. (Zelf)reflectie!
 • Door inzicht in mijn eigen handelen kan ik mij beter aan situaties aanpassen en meer rendement uit de samenwerking halen. Dit geldt ook voor ander reisgenoten
 • Wanneer je elkaar feedback wilt, durft en kunt geven verbetert de tevredenheid, de samenwerking en de productiviteit(oeien e.nlerlegd van wat je zegt naar hoe je de boodschap overbrengt
 • (Samen) groeien vraagt daarom om een juiste manier van feedback.
 • Tijdens deze trip overwin je de angst om feedback te geven en/of te ontvangen
 • In jouw bagage voor volgende reizen zitten richtlijnen die handig zijn om telkens weer met volle teugen te kunnen genieten
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag

Golf Clinic - Besluitvorming
In de Algarve heerst in het najaar, de winter en het voorjaar een heerlijk mild en subtropisch klimaat. Ben je sportief? Dan is dit de ideale plek om te golven. Boek nu een korte trainingsstage. In een gemêleerd gezelschap van meer of minder geoefende golvers verblijf je op een sportcomplex op slechts enkele kilometers van badplaats Quarteira. De clinic is altijd inclusief vlucht, transfer, verblijf en het gebruik van de trainingsfaciliteiten.
Trainingsuren, oefenwedstrijden, maaltijden, recreatie, besprekingen en audiovisuele hulpmiddelen zijn de belangrijkste onderdelen van het arrangement. Tijdens deze clinic wordt je geconfronteerd met allerlei uitdagingen waarover je samen met jouw medespelers moet beslissen. In de praktijk ervaar je dat je in iedere uitdaging een vast patroon kunt herkennen. Veel mensen besluiten intuïtief maar na deze trainingsstage begrijp je dat besluitvorming effectiever is wanneer je de door jou gekozen aanpak kunt beargumenteren. De verschillende typen besluitvorming zoals op basis van unanimiteit, consensus, meerderheid, delegatie, autoriteit of loten worden ook besproken. Het interactieve programma wordt begeleid door professionele golfspelers.

Waarom je deze trainingsstage móét boeken:
 • Je leert effectiever besluiten nemen
 • Je leert je eigen keuzes beter onderbouwen
 • Je wordt bewust van de denkfouten die je moet voorkomen
 • Je ziet in voor welke tak van sport je voorkeur hebt en welke je valkuil is
 • Je ontwikkelt de vaardigheid om sneller, betere beslissingen te nemen
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen. Het is mogelijk deze reis te boeken met jullie eigen afdeling of een projectteam
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag
 
Jungle Tour - Persoonlijk leiderschap
De jungle is een natuurgebied welke zonder tussenkomst van mensen is ontstaan. Het herbergt een veelheid aan bijzondere planten en dieren en de omstandigheden zijn er zwaar. Het landschap is ruig en onbegaanbaar. Soms krijg je te maken met veel regen, extreme hitte of een vochtigheidsgraad waar je niet aan gewend bent. Maar dit moet je er niet van weerhouden om deze magische natuur in te trekken. Vanwege de primitieve omstandigheden is deze avontuurlijke reis alleen geschikt voor avonturiers. Voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen en beschikken over een flinke dosis aanpassingsvermogen. Mensen die het lef hebben de gebaande paden te verlaten…
Heb je ook het gevoel heel druk te zijn met de verkeerde dingen? Kost veranderen veel energie en zie je vooral beren op de weg? Tijdens deze jungletocht leer je om meer ‘in control’ te zijn waardoor jouw invloed wordt vergroten. Leer je emoties te mobiliseren. Zet jouw spanningen, weerstand, emoties en tegenwerking om in productief gedrag. Deze tocht vraagt de nodige zelfreflectie, maar vanaf het begin tot het einde word je uitgedaagd controle en verantwoordelijkheid te nemen over jouw eigen ambities.

Vijf redenen om samen de jungle in te gaan:
 • Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en eigen normen en waarden
 • Je leert de relatie zien tussen denken, voelen en gedrag 
 • Je vertaalt jouw authentieke stijl naar je rol in de organisatie
 • Je bent in staat verantwoordelijkheid te nemen en maakt effectievere keuzes
 • Je kunt jezelf presenteren en doelgerichter instemming verkrijgen voor jouw ideeën
 
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag
 
Language Course - Gesprekstechniek
Wil je echt genieten van de cultuur en de gebruiken in een land, dan is alleen de taal spreken niet voldoende. Je moet de taal beleven. Onze taalreizen zijn educatieve reizen waar, naast het leren van de taal en aandacht voor de cultuur en historie van het betreffende land, ook ruimte is voor het vieren van vakantie. Wij organiseren reizen naar verschillende prachtige vakantiebestemmingen. Of het nu aan het strand is of in een stad, op al onze bestemmingen zijn alle ingrediënten aanwezig om er zowel een leerzame als een zonnige vakantie van te maken.
Over het grote belang van taal hoeven we je weinig te vertellen. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook noodzakelijk om, vaak kostbare, misverstanden te voorkomen. Naast het beheersen van de juiste gesprekstechnieken hoort daar ook goed luisteren bij. Wanneer je jouw gesprekstechnieken verder wilt professionaliseren, zijn onze praktijkgerichte taalreizen bijzonder waardevol! Je maakt tijdens de reis kennis met een aantal basisbegrippen en je krijgt inzicht in wat je beheerst en waar je nog kunt verfijnen? Tijdens onze reizen staat het doen centraal. Voordat je aan de reis begint worden jouw persoonlijke leerwensen geïnventariseerd.

Jouw kennis na deze reis:
 • Je begrijpt waarom communicatie soms stroef verloopt en wat je daaraan kunt doen
 • Je hebt inzicht in jouw stijl van communiceren en kunt de juiste vragen stellen
 • Je kunt de regie in een gesprek krijgen en houden en kunt actief luisteren
 • Je bent beter in staat jouw persoonlijke boodschap over te brengen
 
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen
Groepsgrootte: 10 – 12 personen
Reisduur: 1 dag

Project Journey - Project Performance
Reizen door ongerepte natuur, uitgestrekt landschap of ongekend hoge bergen. Beleef deze reis met al haar hoogtepunten. Het startpunt en einddoel van deze reis ligt vast. Jullie weten wanneer en waar je moet aankomen. Aan mooie natuur geen gebrek tijdens deze rondreis, je kijkt je ogen uit. Onvergetelijke vergezichten vanaf besneeuwde bergtoppen. Indrukwekkende watervallen in het tropisch regenwoud. Woestijnen, oneindige grasvlaktes, gletsjers, wijnplantages. Niet vaak zie je zo’n gevarieerd natuurlandschap die jullie op een spectaculaire manier zullen ontdekken. En ook de grote diversiteit aan plant- en diersoorten maakt deze reis tot een geweldige ervaring voor natuurliefhebbers.
Je hebt samen de beschikking over een 4-wheel drive. Jullie stellen vooraf aan de reis een lijst met de benodigde materialen samen. Kijk naar de vaardigheden en de kennis die iedere deelnemer inbrengt. Je weet tenslotte dat je tijdens deze trip van alles kunt tegenkomen en de weersomstandigheden veranderen. Jullie zullen, in verband met de beperkt beschikbare plek in de auto, middelen en materialen op basis van prioriteit en noodzaak dienen af te stemmen. Zo maken jullie gezamenlijk een prachtige reis waardoor jij weer een ervaring rijker bent. 

Deze projectjourney maak je omdat je:
 • Elementen uit de dagelijkse praktijk wilt vertalen naar een project
 • Een project effectief wilt opzetten om deze uitdagende taak succesvol af te ronden
 • Een duidelijk beeld wilt hebben hoe het rendement van een project te verhogen
 • Doelen wilt behalen binnen de daarvoor bestemde tijd en kaders
 • Het projectmatig werken wil vertalen naar persoonlijke leerdoelen
 • Projectpresentaties wilt oppakken
 • Een projectteam wil samenstellen en de rolverdeling kunt toepassen
 • Communicatie, samenwerking & creativiteit optimaal leert benutten
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen. Het is mogelijk deze reis te boeken met jullie eigen team of projectteam
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 2 dagen (incl. voorbereidende opdracht)

Sailing Ship - Individuele Coaching
Deze zeiltocht is een perfecte balans tussen zelfstandig varen en de gezelligheid en geborgenheid van het zeilen binnen een groep. Jij bent de kapitein. Je bepaalt zelf de KOERS.  Met deze geruststellende gedachte kun jij doen waar je voor gekomen bent: leren om een nog betere kapitein te worden en vooral genieten van jouw vaarreis! Samen met een ”vaarcoach” koers je naar een stip op de horizon die je vooraf samen hebt bepaald.
Zeilen bied je de vrijheid die je wenst. Tijdens jouw reis krijg je tips met praktische voorbeelden die je helpen om makkelijker te sturen, te manoeuvreren en laveren. Hierbij volg je jouw eigen kompas. Je vaart jouw eigen route en legt regelmatig aan voor een briefingsmoment met de begeleidende coach. Hierdoor leer je steeds meer over wat er van jou, als kapitein van jouw persoonlijke ontwikkeling, gevraagd wordt. Er wordt gekeken naar het weerbericht, de bestemming en andere bijzonderheden zodat je in de dagelijkse praktijk aanpassingen kunt doen die noodzakelijk zijn om doelgericht te kunnen blijven varen. Na zulke briefingsessies zet je verder koers. Je leert steeds makkelijker om met jouw schipperskwaliteiten in te spelen op de veranderende omstandigheden en situaties. Daarbij stem je steeds af met andere schippers en met regelmaat leg je aan in jouw thuishaven DD.

De voordelen van deze individuele coach-zeiltocht op een rijtje:
 • Flexibiliteit en ruimte
 • Hulp en tips van deskundige begeleiding
 • Je ontvangt direct toepasbare handreikingen die het coachen op gedrag en resultaat direct voor jou toepasbaar maken zoals:
  • Stellen van persoonlijke leerdoelen (stip aan de horizon)
  • De inrichting van de reis is maatwerk
  • Inzicht in kwaliteiten en valkuilen
  • Ontwikkelen van houding/gedrag en vaardigheden in relatie tot rol en taak bij DD
  • Ontwikkelen van competenties/skills in relatie tot persoonlijke groei
  • Analyse en besluitvorming
  • Communicatie en leggen van relaties
  • Motivatie
 
Reisgezelschap: Individuele reis. Je reist alleen met jouw reisgids(coach)
Groepsgrootte: n.v.t.
Reisduur: meerdere maanden met een 8-tal briefingssessies van 1 uur

Team Adventure - Teamrollen & teameffectiviteit
Zijn jullie bereid om eens de gebaande paden te verlaten? Weg van de snelweg zullen we maar zeggen. Bij deze ‘roadtrip’ ga je offroad. Een reis over smalle paadjes door de jungle en over bergen. De ondergrond kan bestaan uit: zand, modder (wanneer het geregend heeft), keien en steenslag. Samen onderweg. Soms zullen we zo hier en daar ook op stukjes asfalt terechtkomen. Dit zijn dan ‘verbindings-etappes’ van de ene naar de andere plaats. Van deze avontuurlijke reis is nog geen uitgebreide reisbrochure beschikbaar. Deze wordt door jullie samengesteld tijdens de reis.
Wat we wel weten is dat je van elkaar afhankelijk bent. Omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je hulp gevraagd wordt. De ene keer moeten we samen sleutelen aan het voertuig. De andere keer moeten we een primitieve brug bouwen om de overkant te bereiken omdat de rivier buiten haar oevers is getreden. Gezamenlijk bouwen we ons tentenkamp en zorgen voor het eten. Het onverwachte maakt het tot een uitzonderlijke trip. Steeds nieuwe dingen zien en ontdekken van en met elkaar. Jouw kwaliteiten inzetten op de momenten wanneer ze gevraagd zijn om zo samen deze reis tot een prachtige herinnering te maken waar je graag over blijft vertellen. Je vindt het leuk om te pionieren en vertrouwt daarbij op de ander. Dus, verdwalen of een keertje in het donker aankomen is onderdeel van het avontuur. Ben jij hiervoor in?

Waarom boek je deze groepsreis als team?
 • Het doel van deze reis is om inzicht te geven in de effecten die de verschillende teamrollen hebben op het functioneren van een team
 • Teamleden leren elkaar beter ontwikkeld liteitontwikkelingen ichjt te vgeven  (persoonlijke) groeie de boodschap overbrengtkennen en ontdekken of bepaalde rollen over-vertegenwoordigd zijn of dat er rollen ontbreken in hun team
 • Zicht hebben op ieders rol vergroot het effect van het individuele teamlid binnen een team
 • Verschillen worden in kaart gebracht en verbonden om zo dezelfde doelen na te streven
 • Waar staat ons team in het kader van teameffectiviteit. Dit wordt tijdens deze reis helder en de professionaliteit van het team wordt ontwikkeld door concrete acties
 • Ludieke samenwerkingsvormen geven deze dag een ‘teambuildend’ karakter en brengt daardoor mensen op een andere manier bij elkaar
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Inschrijving met jullie eigen team/projectteam          
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 1 dag

Winter Wonderland - Effectief vergaderen & werkoverleg
Deze winter geen zin in wintersport en skiën? Maar toch wil je graag genieten van een prachtig wit winterland. Dan is een tocht met sledehonden een fantastisch idee! Je voelt je volledig één met de natuur van het uitgestrekte winterlandschap. Heerlijk door de bossen samen met deze trouwe viervoeters. Iedere hond heeft zijn eigen kenmerken en karakter. Je bouwt een echte band op met de dieren. Onvoorstelbaar hoe de dieren op je reageren wanneer je ze op de juiste manier benadert. Ze moeten begrijpen wat je wilt en jij moet duidelijk zijn in hoe je handelt. Je kunt op allerlei manieren deelnemen aan een hondensledetocht maar tijdens deze tocht wordt verwacht dat je actief deelneemt. Samen met jouw reisgenoten stem je af en neem je beslissingen hoe jullie tocht er uitziet. Jullie plannen de dag en maken afspraken! Daarbij heb je de zorg voor mens, dier en materialen. Samen besluiten jullie wie welke activiteit op zicht neemt.

Deze actieve winterreis laat je zien:
 • Waarom er verschillende vormen van overleg noodzakelijk zijn?
 • Welke keuze je dient te maken: vergaderen, een werkoverleg of juist geen overleg plannen
 • Welke stappen je moet nemen voor een resultaatgerichte vergadering of werkoverleg
 • Dat de mix van deelnemers essentieel is (rollen, taken, bijdrage)
 • Dat een goede voorbereiding (zoals voorzitterschap) noodzakelijk is
 • Dat de agenda en notulen van belang zijn voor en goede follow up
 • Hoe je leiding geeft aan een vergadering/overleg
 • Hoe effectief werkoverleg en/of vergaderen de betrokkenheid vergroot
 • Welke vergadertechnieken, multimedia of andere communicatiemiddelen je kunt inzetten
Reisgezelschap: het betreft een groepsreis. Je reist gezamenlijk met reisgenoten van andere afdelingen. Het is mogelijk deze reis te boeken met jullie eigen team
Groepsgrootte: 10 -12 personen
Reisduur: 1 dag


Ook naast het veld gaan we voor het maximale.

Vraag een offerte aan voor deze ruimte

beschikbare ruimtes:

onze partners